Maria Åkerberg

En jakt på det naturligt vackra sedan 1995

KÖP NATURLIG EKOLOGISK HUDVÅRD

Maria Åkerberg tror på riktig hudvård som framhäver det naturligt vackra inom oss alla och vårdar på djupet för att ge varaktiga resultat.
Jag vill göra världen vackrare. En naturlig produkt i taget.
Maria Åkerberg - VD och grundare
DEEPSKIN ORGANICS

Maria Åkerberg vill hjälpa huden att hjälpa sig själv med djupverkande produkter som vårdar, återfuktar och återställer hudens naturliga skyddsbarriär.

Det här är en filosofi som genomsyrar allt Maria Åkerberg gör och den förankrar deras varumärkeslöfte. Man kallar den Deepskin Organics®.

Din hud måste vara frisk för att kunna ta emot näring och skydda din insida. Huden är vårt största organ och det är uppbyggt av flera lager som påverkas olika av olika ingredienser.

Maria Åkerbergs djupverkande hudvårdsprodukter är baserade på naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket som jobbar tillsammans för att lugna, skydda och stärka huden – utan att skada eller störa de naturliga processerna i kroppen eller naturen!

Precis som man väljer kläder utifrån väder har din hud olika behov av skydd beroende på årstid. Serum och creme ger din sommarhud välbehövlig fukt och till vinterhuden passar olja och balm som skyddar mot kyla och vind.

OM MARIA ÅKERBERG
Maria Åkerberg, Annette Göransson - Lemonlime skincare
Annette och Maria på MARIA ÅKERBERGs fina huvudkontor i Frillesås.

Maria vill göra världen vackrare. En giftfri produkt i taget. När hon grundade MARIA ÅKERBERG var det för att hon tyckte att det saknades riktigt bra, ärlig hudvård som inte tog syntetiska genvägar och som inte tummade på kvaliteten.

Maria ville hitta det naturligt vackra som finns inom oss alla, ta tillvara på den inneboende styrkan i naturen. Det blev hennes drivkraft när hon startade deras företag 1995 och den är lika stark hos henne idag.

För Maria handlar det om att göra det bästa med vad vi redan har, vad naturen har gett oss. Maria tycker att alla har rätt till bra hudvård och att veta vad man köper. Därför tillverkas ingenting i deras fabrik på någon annans bekostnad, allra minst djurens. Och därför använder de bara naturliga mineraler och ekologiskt certifierade ingredienser som är lika bra för kroppen som för jorden vi lever på. Svårare än så är det inte.

NATURLIGA INGREDIENSER

Maria Åkerberg använder bara ingredienser som bygger upp huden och håret utan att störa den naturliga processen i kroppen eller naturen. MÅ djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror.

MÅ jobbar med rena råvaror från växtriket. Därför kan doft och utseende på produkterna variera något från en skörd till en annan. Växterna har kanske haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. Ibland har blommorna olika färger, som till exempel ringblomsextraktet i deras Hand Cream och Shea Balm.

Alla MÅ ingredienser bidrar till en hållbar produktion och konsumtion. De flesta är naturliga och har någon form av oberoende miljömärkning, men alla är inte certifierade som ekologiska eftersom enbart odlade råvaror kan klassas så. Råvaror som till exempel lera och järnoxid bryts ur jorden och bedöms i stället efter hur naturliga de är. Maria Åkerbergs är helt naturliga.

PRODUKTION

Maria Åkerberg är ett av Sveriges främsta professionella varumärke inom ekologisk hudvård, de är också ett företag som har vuxit utifrån väldigt små förhållanden och som värnar om det lilla. De siktar mot stjärnorna men glömmer aldrig sitt ursprung och rötter i den halländska myllan. Här ligger deras egen fabrik och huvudkontor. Här, mellan salta bad och grönskande landsbygd, tillverkas alla hudvårdsprodukter av deras kunniga och omsorgsfulla medarbetare.

De arbetar ständigt med att utveckla befintliga och nya produkter och arbetssätt i takt med att deras kunders behov skiftar och den senaste forskningen utvecklas. Alla ingredienser kontrolleras i laboratorium innan de får lov att användas i produkterna.

Slutprodukterna testas på människor, aldrig på djur. 

MILJÖANSVAR

Maria Åkerberg vill göra skillnad med hudvårdsprodukter som varken skadar vår kropp eller planeten vi bor på. I deras egen fabrik i Frillesås jobbar dom för en bättre värld, en giftfri produkt i taget. Deras naturliga mineraler och ekologiska ingredienser kommer direkt från odlarna och de köper gärna närproducerat med lokal anknytning och de värderingar som har vuxit fram här är idag en stor del av deras styrka och framgång. Att värna om planeten vi bor på har alltid varit en självklar del av deras arbetsdag sedan dag ett, långt innan hållbarhet blev ett modeord.  

I första hand ser vi till att vårt avfall går till materialåtervinning. Övrigt skräp går till energiåtervinning som är ett bra alternativ för att få tillbaka soporna i form av el och värme.

Alla dina tomma förpackningar från MARIA ÅKERBERG kan återvinnas!  

Alla förpackningar kan och ska återvinnas eller brännas. Inget får hamna i naturen. MÅ har medvetet valt att inte ha nedbrytningstillsatser i deras plast. Om en enda plastpåse med tillsatser hamnar i ett vanligt parti med insamlad plast, förstörs hela det partiet.

De är anslutna till SGÅ (Svensk Glas Återvinning) och FTI (Förpacknings & Tidningsinsamlingen). På så vis uppfyller dom sitt fysiska producentansvar genom insamling och återvinning och tar även ett administrativt ansvar genom information och rapporter till kunder och myndigheter. 

Glas går att återvinna hur många gånger som helst utan att kvaliteten försämras. Vissa av deras oljor finns i glasflaskor eftersom eteriska oljor kan vara för starka för att förvaras i plast. Glastillverkning är energikrävande jämfört med plast. Glasåtervinning sparar naturtillgångar i form av både material och energi. Det är 20% mindre energikrävande att smälta ner återvunnet glas än att tillverka nytt med sand, soda och kalk. Det avger även mindre koldioxid. 

Maria Åkerberg tar faran med miljöskadliga utsläpp på allvar. För att minimera deras koldioxidutsläpp har de utvecklat helt nya, giftfria plastflaskor och tuber som består av 100% växtbaserat material tillverkat av sockerrör. Deras bioplast är helt biologiskt baserad och binder fyra gånger mer koldioxid än traditionell plast. När deras förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid, som alltså sedan tas upp av sockerrören. Eftersom själva tillverkningsprocessen av bioplasten också förbrukar koldioxid, blir den totala processen inte bara koldioxidneutral; den rentav förbrukar mer koldioxid än den genererar. Förpackningarnas färg kommer från vit lera. De går att källsortera med vanlig plast på återvinningen! 

Maria Åkerberg strävar alltid efter att hitta leverantörer nära oss för att minska koldioxidbelastningen. Deras flaskor av bioplast från sockerrör tillverkas i Ullared och Hjo som ligger ett par mil från oss i Frillesås. Hållare till flaskorna produceras bara ett stenkast från fabriken. Deras kartongpapper är gjort av nyfiber från svensk skog.

Maria Åkerberg Hair Conditioner Rosemary

ANVÄNDNING

Tvätta håret med passande schampo ur vårt sortiment, gärna Hair & Body Shampoo Rosemary. Applicera sedan Hair Conditioner Rosemary i vått eller handduksstorkat hår, med fokus på hårtopparna. Skölj sedan ur.

Är håret väldigt torrt eller svårt att reda ut efter tvätt? Prova att låta Hair Conditioner Rosemary sitta kvar i håret utan att sköljas ur, som ett återfuktande leave-in-balsam.

Bonustips! Alla våra Hair Conditioner kan också användas som återfuktande stylingprodukt för tjockt, lockigt eller frissigt hår.

Blanda då Hair Conditioner med Hair Gel, ungefär 50/50, för att skapa mjuka, fina lockar med lagom stadga och fyllighet.

Läs mer

Maria Åkerberg Moulding Cream Energy

ANVÄNDNING

Massera in en ärtas storlek i handdukstorrt eller torrt hår och forma håret som du vill.

Avsluta stylingen med lite vatten på fingertopparna. Har du tjockare hår med mycket lockar kan du med fördel ta i produkten när håret fortfarande är ordentligt blött och sedan låta lockarna självtorka.

Moulding Cream kan även användas för att forma skägg och mustasch.

Läs mer
SHOPPA NU

Copyright 2023 © Lemonlime Skincare

Hemsida skapad av Area81.se