KÖPVILLKOR

När ni lagt er beställning hos oss här på Lemonlime AB (nedan kallad Lemonlime Skincare) så har ni godkänt och accepterat våra köpvillkor. Vi skickar alltid en bekräftelse till angiven e-post så spara ert mail tills er leverans har kommit fram, om det skulle uppstå några problem på vägen. Om du ej har fått ditt bekräftelse mail så titta i din skräppost det kan ha hamnat där.

För att få handla på Lemonlime Skincare ska du ha fyllt 18 år.

Priserna i web shopen är alltid inklusive moms. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser.

Om ni skulle få en allergisk reaktion på någon produkt så kontakta oss så vi kan hjälpa er.

Vid reserverar oss för eventuella skrivfel, prisförändringar eller slutförsäljning i webbshop/leverantör.

Vid kampanj/erbjudande så gäller det så långt lagret räcker.

Lemonlime Skincare förbehåller sig rätten att neka en order.

Lemonlime Skincare polisanmäler alla upptäckter av bedrägeriförsök och falska beställningar

Om ni inte tidigare använt produkten och känner er osäkra så rekommenderar vi er att kontakta oss för rådgivning innan köp. Vi finns här för att hjälpa dig! 

PERSONUPPGIFTER

Vid en beställning hos oss så lämnar ni era personuppgifter – som vi hanterar med största varsamhet och enligt personuppgiftslagen (Se våran integrItetspolicy). Dessa uppgifter krävs för att vi ska kunna fullfölja beställningen.

Vi på Lemonlime AB värnar om våra kunders personliga integritet och strävar efter att på bästa sätt skydda dina personuppgifter. Vi följer de lagar och regler som syftar till att skydda dig som kund och privatperson.

Ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter

Lemonlime Aktiebolag (nedan kallad Lemonlime Skincare) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Organisationsnummer: 556667-1946. Adress: Sturevägen 10B, 691 41 Karlskoga.

För att kunna leverera och administrera våra tjänster behandlar vi på Lemonlime Skincare dina personuppgifter, endast behörig personal har tillgång till dina personuppgifter och omfattas av tystnadsplikt.

BETALSÄTT

Att göra en beställning medför ett betalningsansvar för det du har beställt.

Lemonlime Skincare samarbetar med Swish och Klarna Checkout.

SWISH

Efter att du angett ditt mobiltelefonnummer i kassan kommer du få möjlighet att välja Swish som betalsätt. Vid val av Swish måste du öppna Swish-applikationen i din smartphone/surfplatta. Följ därefter instruktionen i din enhet för att genomföra köpet. När betalningen är godkänd kommer du automatiskt att skickas vidare till sidan för orderbekräftelse.

Notera att du behöver ha ett giltigt BankID installerat för att kunna genomföra ett köp med Swish.

KLARNA

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert. Om du vill kan du koppla en PIN-kod till Klarna Checkout. Alla uppgifter som du lämnar när du väljer Klarna som betalnings alternativ behandlas av vår partner Klarna och sparas inte någonstans av Lemonlime Skincare AB.

 1. Kortbetalning

 2. Direktbetalning via bank

 3. Fakturabetalning

 4. Delbetning

När du genomför ett köp hos oss på Lemonlime Skincare med Klarna så godkänner du Klarnas villkor. Dessa kan du läsa mer om här på Klarnas Villkor.

FRAKT/LEVERANS

Vi skickar endast inom Sverige i nuläget.

LEVERANS

När anländer mina produkter?

Vi packar normalt varorna inom 24 timmar.

Normal leverans är 2-4 vardagar men oftast snabbare, leveranstiden är också beroende på var i Sverige du bor. Vissa avvikelser kan förekomma. Vi levererar varor med DHL och vid mindre paket så skickar vi med Postnord och leverans sker till brevlåda eller postombud beroende på storlek och vikt. Vi gör allt för att leverera dina varor så snabbt som möjligt.

Vi skickar era varor till ert närmsta utlämningställe, önskar ni att få leveransavisering via sms så ange ditt mobilnummer vid beställning, då kommer ni att få ett sms när er vara kommit till ert utlämningställe och är redo att hämtas ut. Om ni ej har ett mobilnummer så kan ni istället skriva att ni vill ha leveransavisering via e-post. Skriv då detta i meddelandefältet.

FRAKT

På order understigande 599 kr (inkl. moms) debiteras en fraktkostnad på 59 kr. På order överstigande 599 kr (inkl. moms) sänds varorna fraktfritt. Du kan alltid även hämta din order i vår butik på Sturevägen 10B i Karlskoga, fraktfritt givetvis. Då väljer du det fraktalternativet i kassan. När din order är redo att hämtas får du ett sms. Medtag legitimation! Välkommen!

Lemonlime Skincare är inte ansvarig för skada eller försening som beror på myndighets åtgärd, krigsliknande händelse, brand, arbetskonflikt, beslag, brist på transportmedel, allmän varubrist eller andra omständigheter som Lemonlime Skincare ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar Lemonlime Skincares fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad. Detsamma gäller förseningar av leveranser av leverantör till Lemonlime Skincare i enlighet med liknande omständigheter.

EJ UTHÄMTADE PAKET

OBS! Kom ihåg att hämta ut ditt paket i tid. För leverans som returnerats till Lemonlime Skincare på grund av att mottagaren vägrat ta emot godset, ej varit på plats vid leveranstillfället eller uppgivit fel adress så förbehåller vi oss rätten att fakturera dig en avgift om 200 kr för att täcka avgifter och administrativa omkostnader. Detta är den kostnad som faktureras oss.

INGREDIENSER & ALLERGISK REAKTION

På de flesta märken på lemonlime.nu har vi utskrivna ingrediensförteckningar.

Lemonlime Skincare tar inte ansvar för att dessa förteckningar är kompletta, eftersom leverantörer ibland uppdaterar och ändrar i formuleringarna utan att meddela oss så att vi kan ändra på hemsidan.

Vissa märken listar endast huvudingredienserna och inte det fullständiga innehållet.

Därför rekommenderar vi att du alltid utgår från ingrediensförteckningen som står listad på själva produktförpackningen.

Lemonlime Skincare tar inte ansvar för eventuell överkänslighet mot ingredienser i en produkt eller ett prov. Om du är osäker på vad produkten eller provet innehåller, kontakta alltid oss innan användning/beställning. Lemonlime Skincare tar inte heller ansvar för allergiska reaktioner.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är minsta osäker på innehållet, eller om du vet att du är allergisk mot en viss ingrediens, så kan vi läsa på förpackningen åt dig och ge råd.

Känner du dig osäker skickar vi dessutom gärna ett litet prov till dig på produkten i förväg – så du kan känna dig trygg med ditt köp.

 

RETURER

Öppet köp och retur

Som kund har du rätt enligt distanshandelslagen att ångra ditt köp. Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning. Ta alltid kontakt med oss om du önskar att ångra ditt köp och innan dess att du returnerar varorna. Detta gäller även om du önskar att byta produkter.

Hur retunerar du?

Kontakta oss gällande byten, returer och reklamationer via mail. (hello@lemonlime.nu)
Använd gärna lådan som produkten kom i för att returnera din vara. Har du redan hunnit slänga lådan? Se då till att packa varan i ett annat stabilt emballage, ex. en kartong, som gör att produkten och eventuellt den låda som produkten ligger är hel när den kommer tillbaka till oss, då det är en förutsättning för att vi ska kunna godkänna returen. Tänk på att vissa för vadderade köpekuvert kan vara för tunna för att hålla produkten intakt.

Kontakta oss  ALLTID INNAN du skickar tillbaka varan/varorna

Dina varor ska återsändas till:

Lemonlime Skincare

Sturevägen 10B

691 41 Karlskoga

 

 

 

ÅTERBETALNING

När vi godkänt att produkt inklusive kartong och tillbehör är i godkänt skick betalar vi ut pengarna för produkten. Varan/varorna du returnerar måste vara oanvända och förpackningen obruten. Eventuella gåvor som följt med som ett erbjudande i kombination med de varor du köpt, skall också returneras. Du ska skicka tillbaka varan/varorna så att de är hos oss senast 14 dagar efter att du meddelat oss att du vill ångra köpet. Du betalar själv returfrakten. Vi ansvarar inte för leveransen till oss från kund. Vi löser inte ut försändelser som inte är fullt frankerade. Vi återbetalar dig inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du vill ångra din beställning, förutsatt att du på riktiga grunder har hävt ditt köp och varan/varorna är i godkänt skick.

GARANTI

GARANTIER PÅ VARORNA LÄMNAS AV RESPEKTIVE TILLVERKARE.

Alla produkter har en innehållsförteckning, känner du dig osäker på innehållet så kontakta alltid oss innan köp/användning av produkt så hjälper vi dig.

LEMONLIME SKINCARE LÄMNAR INGA YTTERLIGARE GARANTIER PÅ PRODUKTERNA.

Lemonlime Skincare ansvarar inte för eventuell överkänslighet eller ingredienser i en produkt som man ej tål, så kontakta oss alltid innan köp om man är osäker.

INTEGRITETSPOLICY FÖR KUNDER

 

Lemonlime Skincares integritetspolicy för kunder

1. Vi värnar om din personliga integritet
Vi på Lemonlime AB värnar om våra kunders personliga integritet och strävar efter att på bästa sätt skydda dina personuppgifter. Vi följer de lagar och regler som syftar till att skydda dig som kund och privatperson. Denna policy syftar till att förklara hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter.

2. Ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter

Lemonlime Aktiebolag (nedan kallad Lemonlime Skincare) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.
Organisationsnummer: 556667-1946. Adress: Sturevägen 10B, 691 41 Karlskoga.

För frågor gällande din personuppgiftsbehandling och dina rättigheter hänvisar vi till kontakt@lemonlime.nu.


3. Behandling av personuppgifter

Köp och beställningar i vår webbshop och i våra fysiska butiker.

När du gör köp hos oss eller gör beställningar behandlar vi följande uppgifter:

 • Namn
 • Personnummer
 • Kontaktuppgifter
 • Betalningsinformation
 • Köpinformation
 • Användaruppgifter för ditt kundkonto

Den rättsliga grunden är fullgörande av avtal, vi behöver samla in och behandla dina personuppgifter för att uppfylla köpeavtalet som du ingått med oss. Vi sparar dina personuppgifter i 3 år för att kunna genomföra köpet och leverans samt för att hantera eventuella reklamationer och garantiärenden. Uppgifter som måste sparas enligt bokföringslagen, t.ex. betalningsinformation sparas i 7 år. Den rättsliga grunden för att spara uppgifter enligt bokföringsskyldigheten är rättslig förpliktelse, vi måste spara informationen för att efterleva lagar.

Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera, hantera och leverera din beställning.

Bokning och behandlingar på våra salonger

När du bokar en behandling hos oss, via salongen eller webben behandlar vi följande information:

 • Namn
 • Kontaktuppgifter
 • Personnummer
 • Användaruppgifter för ditt kundkonto
 • Typ av behandling
 • Hudtyp/Hudtillstånd

Uppgifterna sparas i 3 år med fullgörande av avtal som rättslig grund.

Vi kan också komma att behandla hälsodata i det fall du anger det, vi ber dig dock att inte ange hälsodata i det fall inte informationen är nödvändig. För att vi ska kunna behandla hälsodata om dig krävs ditt uttryckliga samtycke.

Personuppgifterna behandlas i syfte att kunna administrera bokning, fastställa identitet samt ge dig bästa möjliga service och råd om produkter eller behandlingar.

Hudanalyser och rådgivning

När vi utför hudanalys/rådgivning med dig online behandlar vi följande uppgifter:

 • Namn
 • E-postadress
 • Ålder
 • Kön
 • Hudvårdsstatus samt foto
 • Produktrekommendation

Personuppgifterna behandlas med samtycke som rättslig grund och vi behandlar dem i 5 år efter genomförd hudanalys.

Vi kan också komma att behandla hälsodata i det fall du anger det, vi ber dig dock att inte ange hälsodata i det fall inte informationen är nödvändig.

Personuppgifterna behandlas i syfte att kunna ge dig bästa möjliga service och råd om produkter eller behandlingar, samt kommunicera detta till dig.

Kundärenden

När du kontaktar oss via telefon, mail, chatt eller sociala medier kommunicerar vi med dig och besvarar dina frågor. Vi kan då behandla följande uppgifter:

 • Namn
 • Personnummer
 • Kontaktuppgifter
 • Dina ärendeuppgifter och korrespondens
 • Uppgifter om köp
 • Användaruppgifter för ditt kundkonto

Den rättsliga grunden för behandlingen är intresseavvägning och vi sparar dina uppgifter i 3 år.

Vi kan också komma att behandla hälsodata i det fall du anger det, vi ber dig dock att inte ange hälsodata i det fall inte informationen är nödvändig. För att vi ska kunna behandla hälsodata om dig krävs ditt uttryckliga samtycke.

Nyhetsbrev och kampanjer  

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev behandlar vi dina personuppgifter för att kunna skicka ut detta. För att kunna tillhandahålla nyhetsbrev behandlar vi din e-postadress. Vi behandlar din e-postadress i detta syfte till dess att du inte längre vill få våra nyhetsbrev. Den rättsliga grunden för detta är ditt samtycke. 

Vi kan också komma att skicka kampanjer till dig, efter att du visat intresse för våra produkter och tjänster, t.ex. genom köp eller bokad behandling. Detta gör vi med intresseavvägning som rättslig grund. 

Behandlingen görs i syfte att kunna skicka intressant information till dig och för att vi ska kunna kommunicera kampanjer och nyheter med dig.

Prenumererar du på vårt nyhetsbrev kan mailadressen komma att delas med tredje part i syfte att kunna följa upp med marknadsföring från oss som är relevant för dig. 

Sociala Mediekanaler

Om du interagerar med någon av våra sociala mediekanaler behandlar vi dina personuppgifter för att kommunicera med dig, administrera kommentatorsfunktioner och informera om våra produkter och tjänster. Vi kan behandla information om dig som finns i din profil och annan information som du publicerar genom att kommentera och gilla inlägg i våra sociala mediekanaler.

Den rättsliga grunden för behandlingen är intresseavvägning då vi har ett berättigat intresse av att kommunicera med dig om du interagerar med våra sociala mediekanaler och för att marknadsföra och rekommendera produkter och tjänster som du kan vara intresserad av. Vi sparar dina uppgifter så länge det är nödvändigt för ovan angivna ändamål. Du kan när som helst välja att ta bort dina egna interaktioner med våra sociala mediekanaler. Oönskade kommentarer kommer vi i förekommande fall att ta bort löpande.

5. Vem behandlar dina personuppgifter?

För att kunna leverera och administrera våra tjänster behandlar vi på Lemonlime Skincare dina personuppgifter, endast behörig personal har tillgång till dina personuppgifter och omfattas av tystnadsplikt. Vi utbildar vår personal i dataskydd och vikten av sekretess samt följer rutiner och håller oss uppdaterade gällande lagar och regler för att säkerställa lämplig säkerhet.

Företag som är självständigt personuppgiftsansvariga

Vi delar även personuppgifter med företag som är självständigt personuppgiftsansvariga, detta innebär att vi är ansvarig för vår personuppgiftsbehandling och de för deras behandling. Detta betyder att vi inte kan styra hur dessa behandlar personuppgifterna. Sådan självständigt personuppgiftsansvariga som vi delar uppgifterna med är:

 • Statliga myndigheter (om vi är skyldiga enligt lag eller vid misstanke om brott).
 • Transportföretag
 • Företag som erbjuder betallösningar

Vid köp via webben är Klarna personuppgiftsansvarig för sin hantering av personuppgifterna. För information om Klarnas behandling av personuppgifter, vänligen se deras integritetspolicy.

Rätt till rättelse

Du har rätt att begära att få felaktiga uppgifter rättade om de är felaktiga. Du har även rätt att komplettera med relevanta personuppgifter som saknas hos den personuppgiftsansvariga.

Mer information om rätten till rättelse av felaktiga uppgifter hittar du på IMY:s hemsida.

Rätt till radering

Du har rätt att begära att få dina uppgifter raderade. Vid en sådan begäran raderar vi uppgifter som inte längre är nödvändiga att behandla eller behålla för det syfte uppgifterna blev insamlade. Vi raderar även dina uppgifter om du återkallar ditt samtycke för en behandling. I vissa fall har vi ingen möjlighet att radera dina personuppgifter. Det beror i så fall på att uppgifterna antingen fortfarande är nödvändiga att behandla för det syfte för vilket de blev insamlade, att vårt intresse att fortsätta behandla uppgifterna väger tyngre än ditt intresse att få dem raderade, eller för att vi har krav i lag att behålla dem.

Mer information om rätten till radering hittar du på IMY:s hemsida.

Rätt att återkalla samtycke

Du har när som helst rätt att återta ditt samtycke, tillexempel för utskick av nyhetsbrev eller behandling av hälsodata.

Rätt att göra invändningar

Du har, av skäl som hänför sig till din specifika situation, rätt att när som helst göra invändningar mot behandling av personuppgifter avseende dig som grundar sig på en intresseavvägning. Rätten till invändning gäller bland annat behandling som innebär profilering.

Mer information om rätten att invända mot behandling hittar du på IMY:s hemsida

Rätt till begränsning

Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter under vissa omständigheter begränsas.

Möjligheten till begränsning gäller om: a) den registrerade bestrider personuppgifternas korrekthet; b) behandlingen är olaglig och den registrerade motsätter sig att uppgifterna raderas i stället begär en begränsning av deras användning; c) den personuppgiftsansvarige behöver inte längre uppgifterna men den registrerade behöver uppgifterna för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk; eller d) den registrerade har invänt mot behandlingen enligt artikel 21.1 i dataskyddsförordningen i väntan på kontroll av huruvida den personuppgiftsansvariges berättigade intresse väger tyngre än den registrerades berättigade intresse.

Mer information om rätten till begränsning av behandling hittar du på IMY:s hemsida.

Rätt till dataportabilitet

När vi behandlar personuppgifter för att fullgöra ett avtal med dig eller baserat på ditt samtycke har du rätt att begära att få ut de personuppgifter som rör dig och som du har tillhandahållit oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.

Mer information om rätten till dataportabilitet hittar du på IMY:s hemsida.

Om du vill utöva dina rättigheter enligt ovan kontaktar du oss på kontakt@lemonlime.nu.

Rätt att inge klagomål

Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter felaktigt har du när som helst rätt att lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (www.imy.se).

7. Lemonlime Skincare använder kakor 

För att ge dig en bättre upplevelse och service använder sig denna webbplats av cookies. Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik. Vi delar också information om din användning av vår webbplats med våra sociala medier, reklam- och analyspartners som kan kombinera den med annan information som du har lämnat till dem eller som de har samlat in från din användning av deras tjänster. 

Vi stöder oss på den rättsliga grunden berättigat intresse för användandet av nödvändiga cookies eftersom de behövs för att kunna förse dig med en fungerande webbplats. Behandlingen av dina personuppgifter som sker med hjälp av icke-nödvändiga cookies sker i förekommande fall med stöd av den rättsliga grunden samtycke

8. Frågor och kontakt

Om du har frågor, kommentarer eller klagomål kring Lemonlime Skincares behandling av personuppgifter, vänligen kontakta oss via brev till Lemonlime Skincare Sturevägen 10B 69141 Karlskoga eller via mail kontakt@lemonlime.nu

 

KONTAKTA OSS

Om du har någon fråga är du alltid välkommen att ringa eller maila dina frågor till oss.

Vi finns här för att hjälpa dig!

Maila oss gärna på hello@lemonlime.nu eller ring oss på tel nr 0586-36670

Har du fakturafrågor, vänligen vänd dig till Klarna på 08-120 120 00 eller info@klarna.com.

Lemonlime AB - 556667 1946

Copyright 2023 © Lemonlime Skincare

Hemsida skapad av Area81.se