Maria Åkerberg vill göra skillnad med hudvårdsprodukter som varken skadar vår kropp eller planeten vi bor på. I deras egen fabrik i Frillesås jobbar dom för en bättre värld, en giftfri produkt i taget. Deras naturliga mineraler och ekologiska ingredienser kommer direkt från odlarna och de köper gärna närproducerat med lokal anknytning och de värderingar som har vuxit fram här är idag en stor del av deras styrka och framgång. Att värna om planeten vi bor på har alltid varit en självklar del av deras arbetsdag sedan dag ett, långt innan hållbarhet blev ett modeord.
I första hand ser vi till att vårt avfall går till materialåtervinning. Övrigt skräp går till energiåtervinning som är ett bra alternativ för att få tillbaka soporna i form av el och värme.
Alla dina tomma förpackningar från MARIA ÅKERBERG kan återvinnas!
Alla förpackningar kan och ska återvinnas eller brännas. Inget får hamna i naturen. MÅ har medvetet valt att inte ha nedbrytningstillsatser i deras plast. Om en enda plastpåse med tillsatser hamnar i ett vanligt parti med insamlad plast, förstörs hela det partiet.
De är anslutna till SGÅ (Svensk Glas Återvinning) och FTI (Förpacknings & Tidningsinsamlingen). På så vis uppfyller dom sitt fysiska producentansvar genom insamling och återvinning och tar även ett administrativt ansvar genom information och rapporter till kunder och myndigheter.
Glas går att återvinna hur många gånger som helst utan att kvaliteten försämras. Vissa av deras oljor finns i glasflaskor eftersom eteriska oljor kan vara för starka för att förvaras i plast. Glastillverkning är energikrävande jämfört med plast. Glasåtervinning sparar naturtillgångar i form av både material och energi. Det är 20% mindre energikrävande att smälta ner återvunnet glas än att tillverka nytt med sand, soda och kalk. Det avger även mindre koldioxid.
Maria Åkerberg tar faran med miljöskadliga utsläpp på allvar. För att minimera deras koldioxidutsläpp har de utvecklat helt nya, giftfria plastflaskor och tuber som består av 100% växtbaserat material tillverkat av sockerrör. Deras bioplast är helt biologiskt baserad och binder fyra gånger mer koldioxid än traditionell plast. När deras förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid, som alltså sedan tas upp av sockerrören. Eftersom själva tillverkningsprocessen av bioplasten också förbrukar koldioxid, blir den totala processen inte bara koldioxidneutral; den rentav förbrukar mer koldioxid än den genererar. Förpackningarnas färg kommer från vit lera. De går att källsortera med vanlig plast på återvinningen!
Maria Åkerberg strävar alltid efter att hitta leverantörer nära oss för att minska koldioxidbelastningen. Deras flaskor av bioplast från sockerrör tillverkas i Ullared och Hjo som ligger ett par mil från oss i Frillesås. Hållare till flaskorna produceras bara ett stenkast från fabriken. Deras kartongpapper är gjort av nyfiber från svensk skog.