Heliocare

REWILD YOUR SKIN

SERUM MED LEVANDE PROBIOTIKA

Esse på latin betyder “att vara”
Esse på latin
betyder “att vara”

Esse Probiotic Skincare började med att etablera sig på den framväxande Sydafrikanska ekologiska hudvårdsmarknaden.

Under 2009 så började företaget sin övergång till Probiotisk Hudvård. Tidiga resultat från ”The Human Microbiome Project” började sakteliga förändra sättet om hur den konventionella hudvårdsmarknaden såg på huden.

Esse förstod nu att huden är en kombination av levande celler och mikrober som måste leva i symbios med varandra för att fungera på bästa sätt. Esse började därför skapa produkter som gynnar detta samarbete.

Esse Probiotic Skincare letar ständigt efter nya Probiotika-arter som kan användas för att förbättra hudhälsan och sakta ner åldrandeprocessen.

HUDENS MIKROFLORA OCH PROBIOTIKA
HUDENS MIKROFLORA OCH
PROBIOTIKA

De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud.

Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud.

Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. De vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande. För att nå dit använder vi oss av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma.

Esse använder sig också av probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat. Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober – så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.

PROBIOTIKA ÄR LEVANDE GODA BAKTERIER
PROBIOTIKA ÄR LEVANDE
GODA BAKTERIER
Esse

Probiotika kan förändra hudens biologiska mångfald och se till att det blir starkt nog att stå emot attacker från patogener (onda mikrober). Detta kommer att sakta ner hudens åldrandeprocess och minska uppkomsten av inflammationer.

Esse applicerar goda mikrober på huden och matar specifikt utvalda arter med prebiotika (mat för goda mikrober).

Esse använder milda konserveringsmedel och biologiskt nedbrytningsbara ingredienser. Samtliga våra produkter har ett pH värde som ligger på mellan 4 och 5.

Vi gör allt vi kan för att undvika att förorena hudens ekosystem. Våra produkter är därför även certifierade av Ecocert.

ESSE ETIK

Esse Probiotic Skincare är certifierat av ekologiska Ecocert, veganmärkta av The Vegan Society, och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.

Esse är ett koldioxidneutralt företag, som varje år kämpar för att minimera utsläppen av koldioxid. Mer information om Esse program för detta kan du läsa om här.

Esse har även startat ett samarbete med Cleanhub för att samla upp plastavfall i utvecklings-länder innan det hinner nå haven. Esse tar nu ytterligare ett kliv för att skydda haven genom att bli plast neutrala. ” Vi på Esse har bestämt oss för att skydda haven – med varje produkt vi säljer.”

Esse
ESSE ETIKESSE GRUNDARE - TREVOR STEYN
ESSE ETIKESSE GRUNDARE
- TREVOR STEYN
Trevor Steyn - Esse

Trevor Steyn studerade ekologisk kemi och erhöll sin magisterexamen i kemi 1996.

Det var här som hans mentor, professor Siegfried Drewes, inspirerade honom att få upp ögonen för den afrikanska florans många unika funktioner.

Efter att ha upptäckt potentialen i dessa växter och sett vilken nytta som de kunde åstadkomma i hudvårdsprodukter, så grundade Trevor företaget Esse.

Trevor började studera den effekt som fanns i frukten Kigelia Africana (som även kallas för ”det afrikanska korvträdet”) och efter två års arbete så grundades Esse – 2002.

Trevor har en verklig passion för hudens mikroflora, en hållbar livsstil och att bevara Afrikas biologiska mångfald.

Han är även intresserad av surfing, yoga och ett antal andra sporter. Han bor tillsammans med sin familj på en gård i Richmond, Sydafrika.

”Jag vill medverka till att skapa en vacker och hållbar framtid. Esse kommer hela tiden eftersträva att skapa produkter som är effektiva och tillverkade på ett hållbart sätt” – Trevor Steyn

REWILD YOUR SKIN WITH ESSE

Har du frågor så kontakta gärna oss – Vi finns här för att hjälpa dig!

ESSE PRODUKTER
SHOPPA NU

Copyright 2023 © Lemonlime Skincare

Hemsida skapad av Area81.se